Accuride – Kysymykset ja vastaukset

 

1. Löytyykö Accuride kuulakiskoja myös ruostumattomasta teräksestä valmistettuna?

– Kyllä, Accuride valmistaa kuulakiskoja myös ruostumattomasta teräksestä. Nämä mallit merkitty DS merkinnällä.
– Muut Accuriden kiskomateriaalit ovat sinkittyä terästä, erikoispintakäsiteltyä teräkstä ja alumiinia. Nämä mallit merkitty DZ, DB, DW ja DA merkinnöillä.

2. Mitkä on kuulakiskojen maksimaaliset käyttölämpötilat?

– Accuriden peruskuulakiskojen maksimaaliset lämpötila-alueet ovat -20 astetta / +110 astetta.
– Accuride peruskiskot on suunniteltu toimimaan pidempiä aikoja -17 astetta / +70 astetta välisellä alueella.
– Accuriden erikoiskiskoilla päästään myös erittäin korkeisiin lämpötiloihin mm. DS3031 ruostumaton kisko pystyy +300 asteen lämpötiloihin.

3. Miten tunnistan vanhan Accuride kuulakiskon mallin?

Accuride kuulakiskon tunnistusta varten tarvitaan seuraavat mittatiedot:
– Uloimman kuulakisko-osan korkeus
– Kuulakiskon paksuus kiinniasennossa
– kaikkien kuulakisko-osien yhteispaksuus
– Kuulakiskon pituus kiinni- ja auki -asennoissa.
Lisäominaisuudet mm. soft-close, hold-in, hold-out, irrotettava uloin liukukisko-osa jne.

4. Mitä ruuveja suosittelette käytettäväksi kuulakiskon kiinnitykseen?

Accuridella on suositustaulukko käytettäville ruuveille, josta  selviää tarkemmin suositukset kuulakiskokohtaisesti

5. Voiko Accuride kiskoa käyttää muissa asennoissa kuin pystysuorassa?

– Accuride-kuulakiskoa voi käyttää myös vaakasuorassa asennossa, mutta silloin kantokyky tippuu n. 75% eli kuulakisko omaa enää 25% alkuperäisestä kantokyvystä.
Accuride-kuulakelkkajohdetta  voi käyttää hyvin monissa eriasennoissa – suosittelemme tätä mallia jos on tarve käyttää Accuride-kiskoa eri asennossa esim. konesuojissa tai liukuovissa jne.

6. Onko Accuride kuulakiskon kantokyky sama kiinni- ja aukiasennossa?

– Accuriden kuulakiskon kantokyky kiinni- ja aukiasennossa riippuu kuulakiskosta ja iskunpituudesta. Nyrkkisääntönä voisi sanoa, että Accuriden ilmoittama kantokyky toteutuu kiinni- ja aukiasennossa lyhyillä iskuilla, mutta iskunpituuden kasvaessa myös aukiasennon kantokyky putoaa.
– Accuriden kuulakiskojen mallikohtaisista tuotekorteista löytyy tarkemmat tiedot kantokyvystä sekä kiinni- että aukiasennossa.

7. Löytyykö Accuride kuulakiskoille 3D-kuvia?

– Accuride kuulakiskoille löytyy 3D-kuvat suoraan Accuriden kotisivuilta. Mene Products sivulle ja syötä kuulakiskon tyyppi kenttään. Tämän jälkeen avautuu kuulakiskon tuotesivu, jolta saat ladattua mm. 3D kuvat, sekä mm. teknisen .pdf tiedoston kiskolle. 3D-kuvia vrt. Sinun tulee täyttää avatuva kyselykaavake, jonka jälkeen Accuride lähettää Sinulle pyydetyn/pyydetyt 3D kuvat sähköpostiin.
– Vaihtoehtoisesti voit pyytää myös 3D-kuvat Carlo Casgranden kautta, jolloin lähetämme Sinulle kuvat sähköpostitse

8. Miten Accuride kiskoja voi puhdistaa?

Accuride sinkkipinnoitetuille kiskoille suositellaan seuraavaa puhdistuksen suhteen:
– Puhdistusaineen tulisi olla pH7 – pH12,5 välillä. Tällaisia kevyesti emäksisiä puhdistusaineita on yleisesti ottaen kaikki kotitaluksien yleispuhdistusaineet.
– Happamat tai erittäin emäksiset puhdistusaineet (Ph alle 7 tai yli 12,5) poistavat sinkkipinnoitetta ja tuhoavat näin suojaavan pinnoituksen kuulakiskoista.
– Näin olle ÄLÄ KÄYTÄ: Viinietikkapohjaisia-, sitruunahappopohjaisia- tai teollisuuden yleispuhdistusaineita sekä kalkinpoistoaineita.
– Puhdistettaessa pidä ympäristön lämpötila alle +60c asteessa.
– Puhdistuksen jälkeen huuhtele puhdistetut alueet hyvin ja poista puhdistusainejäämät huolellisesti.
– Kosteus sekä ilmatiivistila lisäävät sinkin ruostumista eli kuulakiskot tulisi pitää puhdistuksen jälkeen kuivumassa ilmankierron vaikutuksen alla, esim. jättämällä laatikot auki.
– Tarvittaessa kuulakiskon kuulapesää voi rasvata laajan lämpötila-alueen rasvalla (Hi-Lo temperature grease to -20C / +110C).

9. Miten Accuride kiskoja tulee rasvata?

Accuride kiskoja ei periaatteessa tarvitse rasvata lainkaan, sillä käyttöikä on laskettu huomioiden rasvan kestävyys kuulapesässä koko käyttöiän ajan. Mekaaninen kulutus tulee vastaan aiemmin kuin rasva poistunut kuulapesäsätä käytössä. Mutta jos tulee tarvetta rasvata Accuride kuulakiskoja niin suosittelemme seuraavaa;
– Tarvittaessa kuulakiskon kuulapesää voi rasvata laajan lämpötila-alueen rasvalla (Hi-Lo temperature grease to -20C / +110C).
– Tällaista rasvaa on esim. Castrol Spheerol – NLGI 2 luokan rasva. Toki muutkin ko. luokan rasvat käy.
– Lisäksi sopii Klüber Microlupe GL261 Spray-rasva -tätä käytettäessä tulisi alkuperäinen rasva poistaa näkyviltä osilta kiskon kuulapesästä.
– Huom. ÄLÄ missään nimessä öljyä kuulapesää mm. öljyllä tai teflon spraylla, koska nämä omaavat eri viskositeetin kuin rasva ja kuivattavat näin ollen rasvan pois kokonaan kuulapesästä.